18 apr. 2009

TVÅ HELGER MED PRESIDENT HINCKLEY

Datorn bläddrade bland alla våra bilder och dessa numera historiska bilder kommer upp. De är inte fejkade, utan fullkomligt sanna och väldigt roliga att ha och lika roliga att dela med sig av.

Hinckley pr och Arne  Odense

Arne som regionrepresentant följer president Hinckley i Odense 1992. Gunnel hänger med på ett hörn.Hinckley, pres o syster Odense 1992

Det var då han tog historien om hur danskarna fick sitt språk – faktiskt tre gånger. Första gången för bara missionärerna, som skrattade högt , länge och instämmande. Andra gången för alla ledare, som skrattade - en del lika förtjust som president Hinckley själv, andra lite mer artigt. Tredje gången blev det på den allmänna konferensensessionen - då hade han mest roligt själv. Danskarna var mer svårflirtade.

“När man byggde Babels torn gick en man runt nere på marken och spanade uppåt där man murade tegel. Tornets höjd var så imponerande att han gapade av förvåning. Det bar sig inte bättre än att en av murarna slant med sleven och murbruket ramlade ned i munnen på den gapande åskådaren. Det danska språket hade fötts!”

Hinckley, syster Odense 1992

Gunnel med syster Hinckley. 1992

Men de hade också besökt Göteborg stav tidigare och då åt vi middag med dem i Kåsjön, huset ägdes då av Per Malm. Det blev inkokt piggvar (båda tyckte om fisk) med smör och pepparrot mins jag. Vi klarade alla benen (i fisken) 1979

Kåsjön med pres Hinckley

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar