4 feb. 2009

Visst kan jag klara mig utan att vara rik på pengar.

Lyckan kan inte köpas för pengar brukar vi ju höra, men de är bra att ha.Jag tror vi alla behöver arbeta på ett eller annat sätt för att känna att vi åstadkommer något.Till och med Gud skapade världen på sex dar och vilade den sjunde, och därför torde det vara en viktig princip att arbeta.Är det nu pengarna som gör en lycklig, visst är det oroligt ibland om man har det knapert men pengarna i sig är bara medel att överleva fysikt för det mesta.

Rikedom är när jag har et bra samtal med min hustru, möjlighet att åka och bada med familjen, ett gott skratt med sonen eller dottern. Att kunna veta att mina föräldrar älskar mig och jag dem och vi kan säga det till varandra, det är rikedom som är oprisbart”Lev livet med ett leende” sa min anfader och jag håller med, inre frid smäller högt på livskvalitélistan

 JAH

1 kommentar:

  1. Jag instämmer helt och fullt! Enda kruxet med inlägget är att du valt en blomma - en slags afrikansk lilja - som endast blommar för en dag. Lycka borde illustreras med något mer varaktigt, t ex ett berg. Endast en förflugen tanke i ditt tänkvärda inlägg.

    SvaraRadera